Specialismes.

Bij Hijskracht geloven we in maatwerkoplossingen.

Ons team van ervaren machinisten staat klaar om samen te werken en de juiste kraan te selecteren die perfect past bij jouw specifieke projectvereisten. We begrijpen dat elk project uniek is en streven ernaar om de beste oplossing te bieden die aan jouw verwachtingen voldoet.

Met onze jarenlange ervaring en expertise in het hijswerk, begrijpen we dat veiligheid en efficiëntie van het grootste belang zijn. Of je nu op zoek bent naar torenkranen, mobiele kranen, telescoopkranen of andere kranen, we leveren het allemaal. Onze moderne en goed onderhouden machines staan klaar voor jouw project.

Woning- en utiliteitsbouw
Bij woningbouw en utiliteitsbouw speelt hijsen een cruciale rol in het efficiënt en veilig verplaatsen van materialen en apparatuur. In de woningbouw, waar projecten vaak kleinschaliger zijn, worden hijskranen ingezet om zwaardere elementen zoals betonpanelen, dakconstructies en gevelonderdelen op hun plaats te krijgen. Dit versnelt het bouwproces en minimaliseert de handmatige arbeid, wat de veiligheid van de werknemers verbetert.
In de utiliteitsbouw, waar de complexiteit en omvang van projecten toeneemt, is hijsen nog belangrijker. Hoge constructies, zoals kantoorgebouwen en fabrieken, vereisen gespecialiseerde hijsstrategieën. Hier komen vaak mobiele torenkranen en telekranen aan te pas, die in staat zijn om zware lasten op grote hoogtes te tillen. Het efficiënt plannen van hijswerkzaamheden is essentieel, niet alleen voor de voortgang van het project, maar ook voor de veiligheid van alle betrokkenen. Een goed gecoördineerd hijsproces draagt bij aan een soepel verloop van de bouw en zorgt ervoor dat de kwaliteit en duurzaamheid van de constructie gewaarborgd blijven.
Staalconstructie
We begrijpen dat elke staalklus uniek is en daarom helpen we met een grondige planning en goede voorbereiding. Een goed begin is het halve werk. Bij het hijsen van betonwanden en vloerplaten is het fijn als er wordt meegedacht. Wij beschikken hiervoor over de juiste kennis en apparatuur.

Een staalconstructie hijsen is een cruciale stap in het bouwproces en vereist vakmanschap en precisie. Of het nu gaat om het hijsen van balken, kolommen of complete constructies, wij hebben de juiste kranen en hijsmiddelen om dit snel, efficiënt en veilig uit te voeren. Onze machinisten kunnen de montagetekeningen lezen en beschikken over een goed bouwkundig inzicht.

Glas Hijsen
Bij het hijsen van glas komt inderdaad veel kijken, en het is cruciaal om dit proces met de grootste zorg en aandacht voor detail uit te voeren. Het is niet alleen belangrijk om het glas veilig op zijn plaats te krijgen, maar ook om ervoor te zorgen dat er geen schade ontstaat aan het glas zelf of aan de omgeving.

De inzet van ervaren machinisten is daarbij van groot belang. Met behulp van afstandsbedieningen kunnen zij de hijswerkzaamheden nauwkeurig aansturen, terwijl zij in voortdurend contact staan met de glaszetters. Dit zorgt ervoor dat iedereen goed op elkaar is afgestemd en dat het proces soepel verloopt.

Bij inzet van een glassteker kan het glas op de meest onbereikbare plekken veilig geplaatst worden. Bijvoorbeeld onder balkons, over woningen en gebouwen. De juiste apparatuur, zoals verschillende soorten glaszuigers, stelt ons in staat om het hijsen van elk type ruit te faciliteren, ongeacht de grootte of het gewicht. Dit garandeert niet alleen veiligheid, maar ook efficiëntie in het proces.

Dak- en Wandbeplating
Onze ervaren machinisten zijn ervaren in het hijsen van dak- en wandbeplating. Door hun expertise kunnen zij zich goed inleven in de behoeften van het project.

Veiligheid staat bij ons voorop. Wij zorgen ervoor dat de mensen onder de kraan te allen tijde veilig zijn. Door eventueel gebruik te maken van een afstandsbediening blijven we in nauw contact met de werkvloer, wat bijdraagt aan een efficiënte en veilige werkomgeving.

Voor het lossen of hijsen van pakketten met beplating maken we gebruik van een speciale pallethaak of evenaar. Deze hijsmiddelen zorgen ervoor dat de lasten goed en veilig worden verplaatst. Wanneer het nodig is om een dak volledig af te sluiten is er, in overleg met de machinist, de mogelijkheid om de werkzaamheden te verlengen.

Kies voor onze deskundige machinisten voor een veilige en efficiënte montage van dak- en wandbeplating. Neem contact met ons op voor meer informatie en om uw project met ons te bespreken!

Interesse in onze diensten?